Symaskiner & Overlock

Symaskiner & overlock
OK Nulstil Filtrer efter Nulstil
valgte pris
Gå til toppen
8 produkter vises af 8 ialt
Sortering
8 produkter vises af 8 ialt
Sortering


Overlock

Er du vild med at sy i elastiske stoffer, som fx strik, jersey og isoli, så kan du ikke undvære en overlocker. En overlocker syr nemlig elastiske sømme, så de kan strække sig sammen med stoffet – hvilket jo netop er fordelen ved elastiske stoffer. Se udvalget af overlockere fra bl.a. det populære schweiziske brand BERNINA i udvalget herover, og læs indkøbsguiden under produkterne, hvis du er i tvivl om, hvilken overlock-maskine du skal vælge.

Hvad er en overlocker?

En overlocker er en symaskine, der syr elastiske sømme. Dens sting minder lidt om, når du hækler. Den syr og hæfter på samme tid. Overlockeren har en gribetråd som låser overtråden – også kaldet nåletråden.

Stoffet bliver på den måde syet sammen, men sømmen kan bevæge sig sammen med stoffet.

Overlockeren har mange gode egenskaber

Mange af de nyere symaskinemodeller kan sy de samme overlocksømme, som en overlocker, men overlockeren har mange ekstra funktioner ud over at overlocke.

  • Kniv monteret i trykfoden, skærer trævler af og giver en helt lige og skarp kant
  • Kan sy dekorative sømme – som f.eks. rullesømme – helt ned til under en halv cm
  • Gør det muligt at lave usynlige – eller gennemsigtige – oplægninger med blindsting

At overlockeren har en kniv monteret i trykfoden, er helt klart en af de bedre funktioner, som en overlocker har. Det betyder, at alt bliver klaret i én arbejdsgang – både syning og afskæring af kanter, så du selv slipper for at klippe stoffet til efter syning/overlock.

Dog bør du undgå at have nåle i stoffet, dér hvor kniven skal skære, da du ellers risikerer at kniven går i stykker.

Når du bruger overlockeren til at sy rullesømme, bliver trævler fra stoffet lukket inde i sømmen, så stoffet
ikke kan trævle yderligere.

Blindsting er fantastiske til oplægninger, hvor du ikke ønsker, der skal være en synlig søm, som f.eks.
nederst på den strikkede kjole eller nederdel.

Ud over ovennævnte sting kan du, hvis du tilkøber specielle trykfødder, også sy tittekanter, perlebånd og andre pyntebånd på med en overlocker.

Hvilken overlocker skal jeg vælge?

Har du besluttet dig for, at du ikke kan undvære en overlock-maskine, så er næste spørgsmål, hvilken én skal du vælge? En overlock-maskine er en dyr investering, så det er vigtigt, at du finder lige netop den model, der dækker dine behov.

I udvalget herover finder du overlockere fra det schweiziske brand BERNINA, som er kendt for at lave funktionelle sy- og overlock-maskiner til attraktive priser. Du får altså meget for pengene, når du vælger en BERNINA.

I deres produktportefølje finder du også Bernette Funlock-serien. Både BERNINA og Bernette Funlock er maskiner af høj kvalitet – hvad end det angår resultatet eller deres holdbarhed – samtidig med at du får masser af udstyr med til prisen og kan tilkøbe endnu mere.

Alle overlockerne i udvalget herover har plads til fire tråde, men kan også sy med to eller tre tråde.

  • 2 tråde: 1 nåle- og 1 gribertråd bruges til fx kantning af sømrum i tynde og lette stoffer, hvor syningen ikke må fylde for meget. Funktionen kan bruges til en flad søm – fladlock – eller til en rullesøm. Syningen er ikke stærk nok til sammensyning af tøj.
  • 3 tråde: 1 nåletråd og 2 gribertråde kan modsat 2 tråde bruges til sammensyning, hvis belastningen på sømmen ikke er for stor – altså i lettere stoftyper. Sømmen er også perfekt til kantning af sømrum, så du får en flot finish.
  • 4 tråde: 2 nåle- og 2 gribertråde er perfekt til sammensyning af tøj – også det lidt kraftigere. Nøjagtigt som med en almindelig søm syet på symaskinen, men bare mere elastisk, så den kan give sig sammen med stoffet.

Derudover kan du også kigge på, hvor stort et udvalg af overlocksømme maskinen tilbyder, og om du selv kan tilpasse stinglængden på dem. Har maskinen et stort udvalg af sømme, kan du måske gå mere på kompromis med indstilling af dem.

Er hastigheden vigtig for dig? Ligesom med symaskiner kan der være stor forskel på, hvor mange sting i minuttet overlockeren kan klare. Det kan være en fordel med en hurtig maskine, hvis du syr meget og altid har gang i et nyt DIY-projekt, som du gerne vil være færdig med.

Det kan også være en god idé at tjekke lydniveauet. Det kan være generende for både dig og dine omgivelser, hvis maskinen larmer meget. Vælg altid en overlocker, der er lydsvag – også ved høj hastighed.

Endelig er det måske også vigtigt for dig, hvor meget tilbehør der medfølger, og hvor meget ekstraudstyr du
kan købe til den.

Køb din overlocker hos STOF & STIL

Køb din overlocker i dag, og kom i gang med at sy. Vi er e-mærke-certificeret, så du kan trygt handle hos os.