Blended

75% bomuld. 25% uld

The best of both worlds – cotton for coolness and wool for softness. Et tyndt, blødt og crispy hybrid-garn, der giver en fast struktur og både er bomuldskølende og uldlunende. Brug det fx til en let soltop eller gamacher til en af de små i familien. Og tag endelig strikkeprojektet med ned til poolen, når du er på ferie i Las Palmas - BLENDED FRAYA er nemlig ikke særlig varm at strikke i. 

Blended
OK Nulstil Filtrer efter Nulstil
0 valgte Farve | markér alle
0 valgte Hæklenål str. | markér alle
0 valgte Strikkepind str. | markér alle
0 valgte Strikkefasthed | markér alle
0 valgte Løbelængde | markér alle
Gå til toppen
3 produkter vises af 3 ialt
Sortering
3 produkter vises af 3 ialt
Sortering


BLENDED – den blødeste cotton wool fra FREYA

Der er stor hype omkring de naturlige fibre, og langt de fleste strikkere vælger de rene naturfibre frem for de kunstige. Det er dog ikke alle, der kan lide fornemmelsen af uld mod kroppen. Er du én af dem, der synes, at uld kradser, så er BLENDED et rigtig godt valg. Med en blanding af uld og bomuld får du alle fordelene samt en blød og behagelig overflade.

At strikke er en livsstil

For ikke så mange år siden var det kun ældre damer i bussen, der sad med deres strikketøj og knitrende pinde. I dag er det en dille blandt unge såvel som gamle. Det gode, kreative håndværk er kommet igen og er blevet synonymt med mange af de ting, vi vægter i hverdagen, nemlig slow fashion (langsom/holdbar mode) og mindfulness.

Vi strikker, når vi skal slappe af og skaber samtidig smukke og lune klæder til dem, vi holder allermest af – med kærlighed og overvejelse i alle maskerne.

At strikke er en livsstil, hvor der er fokus på at vælge de rette former, farver og ikke mindst garner. Det er roen, der sænker sig, når du sætter dig med en god kop kaffe og dit nyopslåede strikketøj, eller når du mødes med veninderne og lader pindene gå, mens samtalen flyder.

At strikke er også glæden ved at give en hjemmelavet gave, der passer præcis til den, der skal have den, og som er lavet med personen i tankerne hele vejen fra valget af garn og opskrift til indpakningen af det færdige produkt. Det er en gave, der kommer fra hjertet, og som med sikkerhed vil holde modtageren varm mange år frem – hvis det vel at mærke ikke er egostrik, du har på pindene.

Cotton wool – det sikre valg

Der er rigtig mange skønne fordele ved at strikke eller hækle i naturlige fibre – og åndbarheden er en af dem, der gælder i forhold til dem alle. Herudover har de hver især deres forskellige fordele, der kan være med til at hjælpe dig med at træffe det endelige valg, hvis du er i tvivl.

Uld

Strikker du i uld, får du først og fremmest den tempererende effekt, der sørger for, at du aldrig bliver kold, når du har uld på. Desuden har ulden den fordel, at den kan suge store mængder fugt uden at føles hverken kold eller tung. Du bliver med andre ord tempereret, når du har uld på kroppen.

Bomuld

Hvor ulden er et animalsk produkt, så kommer bomuld fra planter og er derfor ikke på samme måde skabt til at holde kroppen varm. Med bomuld får du til gengæld en let og lækker fiber, som egner sig perfekt til sommerbeklædning og har en blød overflade.

Cotton Wool

Med cotton wool får du det bedste fra begge verdener. Både den bløde, lækre overflade fra bomulden, men også den isolerende og tempererende varme fra ulden. Det er med andre ord det perfekte valg til dig, der gerne vil være sikker på at undgå trøjer eller andre projekter, der ikke bliver brugt, fordi huden er for følsom.

BLENDED – cotton wool

Vælger du FRAYAs BLENDED, får du en kvalitet, der indeholder 25 % uld og hele 75 % bomuld, hvor mange andre kvaliteter i samme blanding ligger tættere på 50 % af hver. Grunden til, at vi har valgt netop denne sammensætning, er, at vi vil være helt sikker på, at der er tale om et kradsefrit garn.

Det skal med andre ord kunne bæres af selv dem med den mest følsomme hud uden at kradse eller irritere, men også uden helt at give slip på uldens mange egenskaber. Med BLENDED kan du strikke og hækle projekter med en flot, jævn overflade, der holder sig pæn vask efter vask.

Garnet er tyndt og let, så en enkelt tråd går på pind 3 eller hæklenål 2,5. Du kan dog også vælge at strikke to tråde sammen eller måske skabe en helt anden overflade ved at vælge at strikke BLENDED sammen med et andet garn som:

  • FRIENDLY – som er en let og luftig kid-silk kvalitet, der giver en blød og behåret overflade til dit projekt.
  • SPARKLING – som er en smuk, glitrende følgetråd, der giver dit projekt lige den rette mængde bling.

Du kan desuden let ændre på udtrykket ved enten at strikke to forskellige farver eller nuancer sammen for et flot farvespil, eller gå den mere sikre vej og vælge to, der ligger tæt op ad hinanden for et mere ensfarvet look.

Hvad kan du lave med cotton wool?

Der er ingen grænser for, hvad du kan lave med denne lækre og bløde kvalitet, men den egner sig helt klart allerbedst til beklædning. På FRAYAs side finder du altid et univers af inspiration – og med FREEKY FRAYA får du endda alle opskrifterne gratis.

Fordelen ved at vælge BLENDED er ikke bare følelsen af det bløde garn, men også at det, du strikker, kan bruges både efterår, vinter og forår, men også holde dig varm på de kølige, danske sommerdage og -aftener. Det er et alsidigt garn, der er optimalt, når det handler om sweatre, halstørklæder og huer, men også hvis du ønsker at strikke et tæppe eller hækle en pude.

Brug BLENDED til blandt andet:

  • Sweatere til både voksne og børn
  • Huer og halstørklæder til familien
  • Tæpper og puder – strikkede og hæklede
  • Projekter i strukturstrik eller mønsterstrik

Den glatte, bløde overflade egner sig perfekt til at ligge direkte mod huden, men er også uovertruffen, når det kommer til arbejder med struktur eller mønster, fordi garnet lægger sig så pænt og glat, at mønsteret kommer til at stå flot og tydeligt frem.

Tilbehør til garn

Du må aldrig gå ned på lækkert tilbehør! Derfor finder du naturligvis også et stort udvalg af det lækreste tilbehør i form af strikkepinde og hæklenåle i alle størrelser, former og længder.

Desuden finder du også en række fede net og strikketasker, så du kan have dine projekter med på farten – med stil. Eller som kan hjælpe dig med at holde styr på de mange garnender, hvis du er blevet ramt af ”castonitis” eller ”slå-op-syge” og har gang i mange forskellige projekter på en gang.

Både FRAYAs udvalg af garn og udvalget af tilbehør er nøje sammensat for at gøre din hobby lidt mere lækker og give dig muligheden for at få det allerbedste ud af både garnet og den tid, du lægger i arbejdet.

Køb dit garn hos FRAYA

Ud over de lækre FRAYA-garner finder du selvfølgelig også et kæmpe udvalg af alt, hvad du skal bruge til din hobby, så du kun behøver at handle ét sted for at være dækket helt ind.

Du får desuden altid den bedste kundeservice – hvilket den super flotte score på Trustpilot er en garanti for. Ud over det er vores webshop e-certificeret, hvilket giver dig ekstra tryghed og sikkerhed, når du handler hos os.

Skulle du mod forventning ikke være fuld ud tilfreds med din ordre, så er der altid fulde 14 dages returret på det, du bestiller i webshoppen.

Find lækkert garn til dit næste projekt her på siden, og bestil allerede i dag!