Warm

100% uld

WARM FRAYA er fri for udenomssnak og fuld af uldens gode egenskaber - a genuine steady and soft yarn for a warm and comfy feel! Begiv dig ud i de lidt kraftigere projekter med dette garn, fx en islændertrøje til svigerfars ture i haven. Bange for uld? Det er slidstærkt, elastisk og nemt at strikke med. What’s not to like? 

Warm
OK Nulstil Filtrer efter Nulstil
0 valgte Farve | markér alle
0 valgte Hæklenål str. | markér alle
0 valgte Strikkepind str. | markér alle
0 valgte Strikkefasthed | markér alle
0 valgte Løbelængde | markér alle
0 valgte Garn materialer | markér alle
0 valgte Garn materialeværdier | markér alle
Gå til toppen
12 produkter vises af 12 ialt
Sortering
12 produkter vises af 12 ialt
Sortering
Wool uldgarn

Du mindes sikkert den kradsende uldtrøje, uldkrave eller uldhalstørklædet fra din barndom. Hjemmestrik i uldgarn skiller som oftest vandene, men uld behøver langt fra at være en kradsende fornøjelse. Går du først på opdagelse blandt vores mange ”wool garner” i 100 % uld, vil du opdage, at der er rig mulighed for at forelske sig i uld, der hverken kradser eller generer huden – tværtimod!  


Uldgarn i fantastisk kvalitet

”Wool uldgarn” en utrolig slidstærk garntype, som holder både farve og form, når den udsættes for smuds og skidt. Derfor er det heller ikke usandsynligt, at du har uldtrøjer og andet strik- og hækletøj i 100 % uld liggende hjemme i skabet, som er gået i arv af flere omgange. Uld er desuden modstandsdygtig overfor lugt, hvorfor du som regel ikke behøver vaske dine beklædningsdele i uld særligt ofte.

Blandt uldgarnets mange fordele finder du også, at uld absorberer op til 30 % af sin egen vægt. Det gør uldgarnet til det optimale valg, hvis du står og mangler en hue, trøje eller halstørklæde til de våde efterårsdage.

Når det er sagt, så kan uldgarnet også sagtens gå hen og blive en sommerfavorit. For foruden at isolere mod kulden på de kolde vinteraftener, så evner uld også at temperaturregulere naturligt, når det gælder varme.

Det efterlader dig med færre problemer både i de lune sommeraftener såvel som de kolde vinternætter. Der er med andre ord ingen grund til at vente med ulden til jul! Går du først på opdagelse i vores store katalog af flotte mønstre, vil du finde vinter- og sommermodeller til enhver smag.


Det bæredygtige valg for dig, din familie og naturen

Når du handler ”wool uldgarn” ind til dine mange projekter og hjemmesysler, er det til glæde for både dig, dine medmennesker og naturen. Der er selvfølgelig et hav af faktorer, der spiller ind, når man måler klimabelastning og produktionsforhold, men når alt kommer til alt, så hører uld til den tekstilgruppe, som udleder mindst CO2 under produktionen.

Særligt er det værd at bemærke, at uldgarnets miljøbelastning formindskes radikalt, fordi beklædningsgenstande i uld sjældent behøver vaskes, men blot har brug for pletrensning fra tid til anden. Ønsker du alligevel at rense din uldtrøje eller andet uldtøj for lugt, anbefaler vi, at du putter den i en pose i fryseren. Efter 24 timer vil dit uldtøj være så godt som nyt og fri for lugtgener.  

Hvad angår uldgarnets bæredygtighed, er det samtidig værd at bemærke, at uld som oftest kan kradses op og genanvendes til nye projekter. Dette forlænger unægteligt uldgarnets livscyklus, hvilket i sidste ende er til gavn for både pengepungen og miljøet. Du kan derfor trygt forelske dig i vores flotte uldgarn i stærke og dæmpede farver uden at bekymre dig om hverken produktionsforhold, dyrevelfærd eller klimaaftryk.  


Ét garnøgle – mange projekter

Der kan være mange gode grunde til at vælge ”wool uldgarn”, når du starter på nye hækle- og strikkeprojekter. Tager du et kig på internettet eller i din mormors gamle strikkeopskrifter, vil du hurtigt opdage, at uldens alsidige garnkvalitet rækker meget længere end til den klassiske opskrift på hjemmestrikkede sokker.

For selvom det er populært at strikke og hækle sokker i uldgarn, kan du også med fordel bruge garnet til strikning og hækling trøjer, veste og huer. Gå på opdagelse i vores idékatalog og find hækle- og strikkeopskrifter på alt fra sovedyr til uldtrøjer til mænd.

Vores garn i 100 % uld er desuden ideelt, hvis du vil eksperimentere med filtning, fordi garnet filtrer i vaskemaskinen. Filt har de sidste par år fundet vejen til de danske hjem – ikke mindst fordi det er et medgørligt håndværk for begyndere såvel som øvede.

Når først vinteren står for døren, er det særligt blevet populært at filte hjemmesko i uld til familien. Find en balje og sæbevand frem og kast dig ud i filtekunsten. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan filtes af et nøgle garn i 100 % uld.


Opnå de bedste resultater

”Wool uldgarn” er et taknemmeligt materiale, der giver dig et hav af potentielle strikke-, hækle- og filteprojekter.  Vil du opnå det bedste resultat med dit garnnøgle, er det imidlertid vigtigt, at du behandler din uld rigtigt og følger den anviste strikkefasthed og størrelse til strikke- og hæklepindene.

Når du handler uldgarn hos os, finder du nemt både den anbefalede strikkefasthed og størrelse på strikkepinde og/eller hæklenåle i vores webshop. Det er din garanti for et vellykket projekt.

Før du kaster dig ud i nye strikke- eller hækleprojekter, er det værd at overveje, hvilket resultat du ønsker at opnå, og hvor meget garn du skal bruge for at komme i mål. Løbelængden på vores ”wool uldgarn” ligger på ca. 96 meter pr. 50 gram.

Alt afhængigt af dit projekt. og dit ønskede resultat anbefaler vi generelt, at du bruger strikkepinde eller hæklenøgle i størrelsen 4-4,5 mm for at opnå det bedste resultat og en strikkefasthed på 20.  


Pas godt på dit uldgarn

Har du først brugt timer, dage – ja, måneder, på dit strikke- eller hækleprojekt, ønsker du naturligvis at bevare det flotte resultat så lang tid som muligt. Vil du passe godt på dit ”wool uldgarn” og dit færdige produkt, anbefaler vi, at du følger de vaskeanvisninger, som står anvist på din garnnøgle.

Vaskeanvisningen afhænger af din ulds garnkvalitet. Har du udelukkende arbejdet med garn i 100 % uld, lyder tommelfingerreglen, at du skal holde dig til håndvask ved 30-40 grader.  Vi anbefaler samtidig, at du liggetørrer dit uldtøj for at undgå, at de krymper efter vask.


Uldgarn: Til praktikeren og den modebevidste

Uld er et fantastisk materiale, idet det både er moderigtigt, praktisk og taknemmeligt at arbejde med. Der findes et hav af lækre opskrifter og mønstre på alt fra smukke veste til praktiske huer og vanter. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du sidder med uldgarn i hænderne.

Du er måske nok vokset op med uld på kroppen, men har du nogensinde bemærket, at uld ikke krøller –  heller ikke når det ligger krøllet sammen nederst i skabet? Er du først hoppet i en uldtrøje om morgenen, kan du med andre ord være sikker på, at den holder sig pæn hele dagen og ikke krøller i takt med, at solen går på hæld. Der er med andre ord ingen grund til at gå på kompromis med den praktisk beklædning, når du vil være moderigtig i beklædningsgenstande i 100 % uld.

Gå på opdagelse i vores store univers af lækkert ”wool uldgarn” og forelsk dig i den høje kvalitet, de mange muligheder og de flotte farver. Søg inspiration i vores mange idékataloger, det store udvalg af uldgarn og kast dig ud i nye eksperimenter, strik, filt og hækling. Kun fantasien sætter grænserne for dit gode håndværk!