4 trends du ikke kommer udenom i efteråret 2021

Vores nye kollektion er lige landet på webshoppen og i butikkerne. Kollektionen afspejler 4 store trends, der kommer til at præge efterårets modebillede, som du ikke kan undvære i dit hjem og i din garderobe. 

Dato: 12.08.21
​​​​​​​Læs på: 8-12 min.

#1 - arktiske toner

Naturlig • Jordnær • Traditionelt håndværk​​​​​​​

KØlige toner, der luner

Naturen. Den er rå, brusende og bidende. Men også betagende, fascinerende og livgivende. Den er sin egen, og det handler om at lære af den.

Blive ét med den, finde ro i den, følge med den og passe på den. At være til stede i nuet og finde ny mening i livet.

At lade sig inspirere af det kolde nord, naturens uopdagede vidundere, mytiske folkefortællinger og den langsommelige levemåde fra det traditionelle, nordiske folk.

Om traditionelt håndværk, rustikke teksturer, minimalistiske designs og kølige noter. Det er de Arktiske toner!


Inviter naturen indenfor

Karakteriseret ved trenden Arktiske toner er det traditionelle håndværk, patchwork, blomsterrige prints i nordens kølige noter, jordnære, rolige farver, bløde, pelsede og riflede møbelstoffer såsom bouclé, hør, jacquard og chenille, samt lækre sæt i lækker isoli – alt sammen for at give dig fornemmelsen af at have inviteret naturen ind i hjemmet og garderobeskabet.


Lad naturen tone frem

Du kan lade de Arktiske toner komme til udtryk via teknikker, mønstre, materialer og formsprog i kølige, jordnære farver inspireret af nordens natur, håndværk, folkedragter og ritualer.

Fremkald indre ro, stilhed og fokus med enkelte elementer tilpasset livet i naturen.

#2 - retro cool

Kitsch • Unikt • Farverigt

Fang efterårets farver

Ekspressive individualister, kønsaktivister og miljøforkæmpere. Det kan blive politisk, excentrisk og surrealistisk. Og fyldt med finurlige vintagefund, abstrakt verdenskunst, kunsthåndværker og designudtryk.

Det er hjemmelavet, cool kitsch, unikt og one-of-a-kind. Det er befriende, farverigt, kreativt, og fejl er en æstetisk gave. For form og følelser trumfer funktionen.

At lære om fortiden for at genopfinde fremtiden, dét er Retro Cool.


Når kitsch er cool

Genopfrisk din gamle strikcardigan med en gang patchwork, udvid garderoben med veste, sweatre og bløde bukser i isoli, quilt eller teddy bear i efterårets flotteste farver.

Invitér gæster til flot farvespil på middagsbordet i form af farverige duge og servietter. Og husk hunden ved fx at opgradere dens hyggehjørner med bløde, hjemmelavede puder og kurve.


LEG MED LOOKET

Slå dig gerne løs med en gang tern på tern. Lad en bøllehat syet så den passer til din stil være prikken over i’et, og sæt et unikt præg på alt i din garderobe med sjove symærker.

Og husk, at det ikke gør noget at skille sig ud fra mængden, så længe du bare er dig selv!  


Fremtiden ligger i fortiden

Det er kitsch, det er retro. Det er unikt, og det er cool. Det er friske farver, amorfe former og abstrakte designs – gerne i upcyclede materialer.

Det er identiteten i kunsten. Og det er alt andet end mainstream.

#3 - LESS IS MORE

Minimalistisk • Simpelt • Tidløst

nyd roen

Ro og renhed. Simpelt og enkelt. Traditionelt og tidløst. Der er plads til at finde mening i fortidens og nutidens normer.

Til fordybelse og grundig omtanke – og til drømmen om et simplere moderne liv. Tid til at nyde de gode øjeblikke omgivet af nøje udvalgte materialer med enkle, grafiske og arkitektoniske udtryk.

Kvalitet foretrækkes over kvantitet og der er en afdæmpet, selektiv tilgang til luksus. For her er mindre mere.


Dyrk det simple

Lag på lag af tern og oversized skjorter er en perfekt trend i efterårets lunefulde vejr, der ofte kan gøre det svært at afgøre om jakken skal af eller på.

Ligeledes er lækker, blød isoli perfekt til hyggeligt homewear, der luner mens kulden trækker ind over os.


Flæser er hot

Fine flæsedetaljer fylder også i efterårstrenden. Den krøllede kant giver dit look et feminint udtryk og pynter på både puder, tæpper, ærmer og kraver

Vi har lavet to GRATIS DIY’s der viser dig, hvordan du kan lave dine egne flæser. Se dem her.


bæredygtighed

Hos Selfmade® vil vi gerne opfordre til en mere bæredygtig indstilling.

Derfor kommer vi i vores efterårskollektion også med bud på, hvordan du kan upcycle og forlænge levetiden på dit gamle tøj.


Det enkle i det simple

Skræddersyede silhuetter, rene flader, smukke detaljer, beroligende farvenuancer og sanselige teksturer er i centrum. Det handler om at lade det personlige komme til udtryk og skabe simplicitet med klassiske, rene naturmaterialer, oprindeligt håndværk og bløde, geometriske former.

#4 - Virkeligheden er virtuel

Farvefest • Grænsesøgende • Livligt

fuld fart på farverne

Træd ind i et tredje univers. En virtuel verden. Et rum uden fysiske rammer, hvor mulighederne er mange og begrænsningerne få.

Lad dig styre af teknologi, artificial intelligence, virtuelle virkemidler og digitale oplevelser. Abnorme former, levende overflader, psykedeliske mønstre og optiske illusioner slører grænsen mellem det virtuelle og det virkelige.

Stil spørgsmålstegn ved alt, der allerede er, redefinér nutiden, og føl fremtiden.


Vil du med til farvefest?

Følg trenden i den virtuelle virkelighed ved at fyre helt op for farverne – der er fuld knald på farverne, og vi inviterer dig med til den store farvefest med vores vendbare jacquard samt leopardprint og tern i alle regnbuens farver!

Skal der mere fart på kan du kaste dig over vores nye refleksmetervare, der gør dig til et lys i mørket. Må vi foreslå, at du bruger metervaren til en jakke, en vest, en bøllehat – eller måske et lille dækken til hunden?

Der er også plads til upcycling med batik og produkter med flere muligheder. Her har vi udviklet et mønster på én taske, der kan justeres, så den fungerer som skuldertaske, crossbody og rygsæk.


Futuristiske fornemmelser

Bring fremtiden i spil med klare digitaliserede nuancer, abnorme former, psykedeliske mønstre og optiske illusioner.

Brug 3D-teknogloer og algoritmer til at skabe livagtige former, tekstiler, print og mønstre til fremtidens digitaliserede virtualister.

Sådan kommer du nemt i gang

På vores hjemmeside finder du alle de smukke, nye metervarer, mønstre, knapper, lynlåse og meget, meget mere. Find dine kreative evner frem og lav dine egne moderigtige styles og accessories til både hjemmet og garderoben.


Vi gør det nemt for dig med kits

På hjemmesiden finder du nogle designs, der kan købes som et færdigt kit. Et kit er en samlet pakke med ALT, hvad du skal bruge til projektet – din garanti for ikke at stå og mangle noget undervejs.

Find inspiration til dit næste projekt her på siden og put alle materialer i kurven ved ét enkelt klik. Se alle kits her.


BESØG OS I VORES BUTIKKER

Vores dygtige medarbejdere står altid klar til at hjælpe digmed gode råd til dine kreative projekter. Deltag også i vorespopulære workshops og events. Find en butik nær dig.


God fornøjelse!