CREATIVE GUIDES

Kom godt i gang

-En nybegynders guide til kreative projekter

Dato: 29.09.20
​​​​​​​Læs på: 3-4 min.

Det er dejligt at sy sine egne projekter – og måske vil du gerne have en hjælpende hånd til at komme godt i gang? Som nybegynder er der nemlig en række ting, der er gode at have styr på både inden og under den kreative proces.

SKAB DIT EGET STARTKIT

Sørg for at have dit udstyr i orden, inden du begynder - du kan let få alle tingene til dit hjemmelavede startkit hos os:

1. Skrædderkridt. Brug det til at tegne dine mønstre op, inden du klipper – markér indsnit, hak og markeringer.

2. En lille trådsaks. Den er god at have, når du skal klippe overskydende tråd af undervejs i dine projekter.

3. Synåle. Sørg for at bruge spidse nåle, når du syr i hånden - det er meget nemmere, og du undgår at skade stoffet.

4. Tråd. Vælg den rette type tråd til dit projekt.

5. Et målebånd. Sådan et kan du ikke undvære, da du får brug for det til kropsmål og opmåling på stoffet.

6. En skræddersaks. Det er vigtigt med et godt skær, når du klipper - husk aldrig at bruge saksen til andet end stof, da skæret ellers bliver ødelagt.

7. En opsprætter. Det er vigtigt at have en opsprætter, for du vil fortryde og lave fejl undervejs i dine projekter - og dét skal der være plads til.

8. En skrædderlineal - fordi den er mere brugervenlig end en almindelige lineal.

9. Symaskinenåle. Vælg altid en nål, der passer til metervaren – en forkert nål kan i nogle tilfælde ødelægge stoffet. Gør det også til en vane at sætte dine nåle på plads i emballagen efter brug, så du ikke kommer til at blande dem.

Must haves

VÆLG EN GOD BEGYNDERMASKINE

Fuldend dit startkit med en god symaskine. Her bør du vælge en begyndermaskine med få og nyttige funktioner, så du hurtigt bliver ven med den – og bidt af at sy. Lad dig derfor ikke friste af maskiner med et virvar af funktioner, da du som nybegynder skal starte stille og roligt ud. Prøv gerne flere modeller af, inden du bestemmer dig, så du fornemmer, hvilken der føles god i dine hænder. Opgradér din symaskine til en mere avanceret model senere, når tiden er til det. Du kan se vores skønne udvalg af symaskiner.


KOM I MÅL MED MØNSTRE

Når du skal begynde at sy, er det vigtigt, at du vælger lette projekter, så du ikke bliver frustreret, inden du overhovedet er startet. På den måde er det meget nemmere at komme i mål – vælg med fordel et af vores EASY-mønstre, hvor du bliver guidet godt igennem alt fra T-shirts til pusletasker og sengetøj. Giv dig rigtig god tid til at læse sybeskrivelsen, så du ved, i hvilken rækkefølge de forskellige dele skal syes, og nummerér samtidig alle mønsterdelene for at holde overblik. Ved at læse sybeskrivelsen grundigt får du også indblik i en lang række fagudtryk, som både er gode at forstå her og nu og til dine mange efterfølgende projekter. Med vores EASY-mønstre kan du prøve at sy i mange forskellige typer stof, hvilket er rigtig god erfaring til din videre færd i sy-verdenen – lige fra stretch stof til fast vævet stof.


TAG DIG TID

Lov os at tage dig god tid, når du syr. Det tager nemlig tid – og det er også det fantastiske ved det. Du får nemlig mulighed for at lukke dig inde i din helt egen verden, fordybe dig i kreativiteten og være i nuet. Dine første projekter bliver sikkert ikke perfekte, og det skal de heller ikke. Vær tålmodig og åben for at fejle og lære nyt, hver gang du sætter dig ved symaskinen. Så har du et fantastisk udgangspunkt for at lave masser af kreative projekter og blive bedre dag for dag.

♥ ♥