Mønstertilpasning 

Mønstrene er konstrueret ud fra følgende standard-højdegrupper:
Dame: 168-176 cm
Herre: 181-185 cm
Kontroller længdemålene med egne mål, så mønstret kan forlænges eller afkortes alt efter behov.

Ærmelængde
Ærmelængden har især betydning for modeller med manchetter, belægninger og lynlåse ved håndleddet. Er man i tvivl om længden, så prøv ærmet i vlies. Passer det ikke - reguler da længden midt på ærmet.

Jakke-/skjortelængde
Jakke-/skjortelængden kan være afgørende for modellens klædelighed. Find frem til den længde, der passer bedst og ret mønstret til ved at forlænge/afkorte i taljen. Hvis jakke/skjortelængden ændres, vil det som regel være nødvendig at regulere lommeplaceringen.

Kjolelængde
Kjolelængden reguleres forneden eller i taljen, afhængig af overkroppens længde.

Bukselængde
Kontroller med egne mål. Længden måles fra skridtet og ned (se tegning 2). Passer længden ikke, reguleres den i linierne 2. Kontroller ligeledes sædehøjden (skridtbuen), den reguleres om nødvendigt i linie 1.

Nederdellængde 
Nederdellængden måles som vist på tegning 2. Find den længde, der er mest klædelig, reguler derefter længden forneden på nederdelen, eller i linie 3 afhængig af model.

Overvidde og hoftevidde
Overvidde og hoftevidde er de vigtigste mål. Overvidden måles på brystets højeste sted med armene løst hængende ned langs siden.

Hoftevidde
Hoftevidden måles på det bredeste sted på hoften, ca. 20 til 25 cm. fra taljen.
Når det bredeste sted skal findes, føres målebåndet løst op og ned på hoften.

Eksempel

Hvis man er str. 48 i brystmål og str. 52 i hoftemål, får man den bedste pasform, for jakker og kjolers vedkommende, ved at vælge str. 48 og tillægge mønsteret ekstra vidde ned over hoften. For jakkers vedkommende tillægges i ryg- og sidesøm, og for kjolers vedkommende tillægges lidt i alle sømme.  


Ekstrapris pr. påbegyndt meter: 20,- kr.
OBS! Der går 10 cm. fra længden og bredden til søm.

x