STOF & STIL – Profil

STOF & STIL er en moderne, dynamisk og international virksomhed i konstant bevægelse.

STOF & STIL er en danskejet familievirksomhed med hovedsæde i Herning, hvorfra virksomhedens aktiviteter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland koordineres.

I mere end 30 år har STOF & STIL solgt metervarer, sytilbehør, mønstre og hobbyartikler til mange formål.Historien

 • STOF & STIL blev etableret i 1980 af Marianne og Peter Lerche, og den første butik åbnede i Herning.
 • De efterfølgende år etableredes postordresalg og flere butikker åbnede i både Danmark og Norge. Senere er også postordre/websalg og butikker kommet til i Sverige og Tyskland.
 • Efter mange år med vækst og udvidelser, var virksomhedens aktiviteter spredt ud på mange forskellige adresser og fjernlagre i Herning-området. I 2003 byggede man nyt domicil som samlede alt på én adresse og 11.000 m2, dog blev butikken liggende på den oprindelige - og af kunderne kendte - adresse.
 • I 2005 overgik virksomheden til nyt IT-system (SAP), og i 2007 etableredes en ny e-handelsløsning.

Varesortiment

Fokus ligger på et bredt sortiment i god kvalitet til konkurrencedygtige priser.

 • Bredt udvalg af metervarer til beklædning, boligindretning og mange andre formål.
 • Stort udvalg indenfor traditionelt sytilbehør som sytråd, lynlåse og skråbånd, men også strikkegarn, hobbyartikler, symaskiner og meget andet.
 • Snitmønstre, strikkeopskrifter og downloads. Snitmønstrene har en naturlig hovedvægt på beklædning, men også mønstre på tøjdyr, tasker, grydelapper og mange sjove idéer til DIY er i sortimentet. De fleste mønstre fremstilles af vlies, og de udvikles, skæres og pakkes i hovedsædet i Herning.
 • Færdigsyede gardiner og duge efter kundens mål og materialevalg. Disse produceres på egen systue i hovedsædet i Herning.

Butikker

Kædens butikker er forskellige i størrelse og udtryk, men har en gennemgående rød tråd, og har som udgangspunkt samme sortiment og udvalg – Butikspersonalet giver gerne råd og vejledning.

 • 8 butikker i Danmark: Herning, Århus, Ålborg, Esbjerg, Sønderborg, Odense, Roskilde og København.
 • 7 butikker i Norge: Drammen, Oslo, Oslo C., Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.
 • 3 butikker i Sverige: Malmø, Göteborg og Stockholm.
 • 4 butikker i Tyskland: Hamborg, Lübeck, Berlin og Köln.


Postordre / websalg

Flere gange årligt udgives virksomhedens kataloger – 2 modekataloger, 1 boligkatalog, 1 julekatalog, som sendes ud til alle registrerede kunder samt skoler og institutioner. Katalogerne kan også afhentes gratis i butikkerne.

På hjemmesiden stofogstil.dk kan man løbende holde sig opdateret omkring nye varer. Udover standardvarer/katalogvarer udsendes løbende nyhedsmails, flyers og forskellige temaer og kampagner. Hver måned er der også et nyt fokus-produkt på programmet.

I Danmark, Norge, Sverige og Tyskland er der placeret callcentre, hvor salgsmedarbejdere sidder klar til at besvare kundernes opkald, og give råd og vejledning. Det er også muligt at bestille direkte fra hjemmesiden stofogstil.dk

Alle ordrer ekspederes, pakkes og sendes centralt fra hovedsædet i Herning.


Ansvarlighed

STOF & STIL har altid været en virksomhed, som tager et socialt og etisk ansvar. Det afspejler sig bl.a. i en stor rummelighed i sammensætningen af medarbejderstaben - hvorved der også skabes plads til lidt mere sårbare medarbejdere, som har brug for støtte i hverdagen - men bestemt også i etiske, moralske og miljømæssige problemstillinger. På indkøbssiden stilles via code of conduct krav til alle samarbejdspartnere i forhold til kemikalier, menneskerettigheder, børnearbejde, sundhed og sikkerhed m.v. Senest har virksomheden indgået en aftale med dyrevelfærds-organisationen ANIMA om IKKE at forhandle ægte pels.

Indkøbet sker fra hele verden, men STOF & STIL forsøger at placere så mange ordrer som mulig på det Europæiske kontinent, så ca. 50 % indkøbes i Europa, da der gerne støttes op om det ”lokale” marked.

Også velgørenhed er på dagsordenen hos STOF & STIL. Hvad enten det gælder de store humanitære landsindsamlinger eller Kræftens bekæmpelse støtter STOF & STIL hvert år op. Læger uden grænser er en foretrukken organisation, som har brug for hjælp, for at yde den store indsats, som er så nødvendig ude i verdens brændpunkter, og især ved de altoverskyggende forfærdelige naturkatastrofer.

 


  


Ekstrapris pr. påbegyndt meter: 20,- kr.
OBS! Der går 10 cm. fra længden og bredden til søm.

x